Gebelik sırasında yaşanan hormonal değişiklikler meme kan akımında artışa ve meme dokusundaki değişikliklere neden olmaktadır.
Meme dokusunda hassasiyet gebeliğin ilk belirtilerinden biridir. Genellikle gebeliğin 4-6. haftasında başlar ve ilk üç ayın bitimine kadar devam eder.
Meme dokusunda büyüme gebeliğin 4-6. haftalarında başlar ve gebeliğin sonuna kadar devam eder. Genellikle gebelik süresince bir veya iki büyük beden sütyene ihtiyaç olacaktır. Bu durum hem meme dokusu hacminin artmasına hem de ilerleyen haftalarda anne karnının büyümesine
bağlı göğüs duvarı çapının artışına bağlıdır. Meme derisi gerildikçe kaşıntıya sebep olabilir.
Gebeliğin ilerleyen haftalarında meme derisi altındaki toplar damarlarda genişleme gözlenebilir. Ayrıca meme başı çevresinde pembe-kahverenkli dairesel bölüm (areola) ilk bir kaç aydan sonra daha büyük ve daha koyu renkli olmaktadır. Montgomery tüberkülleri adı verilen, areola üzerinde gebelik öncesinde de mevcut olan ufak kabarıklıklar, gebelik sırasında büyümekte ve yağlı bir sıvı salgılamaya başlamaktadır. Bu salgı emzirme sırasında meme başının kayganlaşarak bebeğin daha kolay emmesine yardımcı olmaktadır.
Gebeliğin yaklaşık 3. ayından itibaren meme bezleri süt salgılamaya başlamaktadır. Gebeliğin son aylarında meme dokusunda aşırı artışla birlikte, meme başında az miktarda sarımsı süt sızıntıları olabilir.